Training systeemtherapie

Vorige week de laatste dag gehad van onze drie-daagse training Syteemtherapie van Psychodidact. We hebben het de eerste dag gehad over hechtingsbehoeften, hechtingsfiguren en hechtingsstijlen, ontwikkelingspsychologie en copings-mechanismen. Welke invloed kunnen deze hebben op een kind en hoe beïnvloedt dit het zelfbeeld. En wat is de samenhang tussen deze elementen? Het was een dag met nieuwe inzichten door weer een andere manier van benaderen. Top, dus weer zin in de tweede week!
De tweede dag gehad van onze training lag de nadruk op het systeem: de omgeving van het kind. Want soms zit de problematiek (‘gedragsproblemen’) niet in het kind maar is hij probleemdrager van een gezin dat uit balans is geraakt. Dan moeten ook de interventies daar op gericht worden. En we hoorde weer wat bij ons al zit ‘ingebakken’, hoe belangrijk het is om kinderen uitleg te geven! Weer een super dag. In de laatste week verder studeren en de derde dag toetsing!
De laatste dag van onze 3-daagse training Systeemtherapie van Psychodidact was weer heel interessant en passend bij onze visie en manier van werken. Dank je Steven Pont voor je inspirerende, enthousiaste en beeldende manier van vertellen.